Eten en drinken

Eten in Chili

Populair eten in Chili is de asado, het grillen van grote stukken vlees. Een bekend traditioneel Chileens gerecht is pastel de choclo, een ovenschotel met maïs, gehakt en olijven. De nationale snack is empanada: vlees met ui en olijven in stevig deeg uit de oven. De empanada kan ook met kaas of schaaldieren gevuld worden. In Chili serveert men een grote variëteit aan vis en schaaldieren: van gegrilde tonijn en ombervis tot gebakken paling en caldillo (dikke soep), mariscales (kleine schaaldieren), jaivas rellenas (gevulde krab), chupe de lapas (stamppot) en erizos (zee-egels). Mote (een soort gort) met huesillos (gedroogde perziken) is het belangrijkste nagerecht.

Drinken in Chili
Een typische lokale drank is mate: een stimulerende kruidenthee met een sterke bittere smaak. Zij wordt getrokken van kleingesneden heesterblaadjes en -takjes (yerba) en warm water. Het drinken van yerba-mate uit een uitgeholde kalebas (de mate) met zilveren pijpje (bombilla) is een sociaal gebeuren en zul je vaak om je heen zien tijdens je rondreis door Chili. Liefhebbers van wijn komen ruimschoots aan hun trekken in Chili. De belangrijkste Chileense wijngebieden bevinden zich rondom Santiago. De wijnen van Chili behoren tot de meest biologisch en ecologisch verantwoorde ter wereld.

Maak jouw eigen website met JouwWeb